Romeinen-week in Park Matilo

Zondag 5 t/m zondag 12 mei, dagelijks van 11 tot 16.30 uur:

Een week lang staat in Park Matilo de Romeinse vicustent. Archeologen onderzoeken de vondsten van de oude opgravingen uit de nederzetting, de vicus, de nederzetting bij het Romeinse castellum Matilo. Romeins aardewerk, bouwmateriaal, dierenbotten en andere vondsten komen op tafel. Help je mee? Kom je kijken wat er is gevonden? En wie er in de vicus woonden? Treffen we sporen van de vrouwen van de soldaten aan? En van kinderen?
Kom naar de TENT! De hele week kun je, behalve vondsten bekijken en mee onderzoeken, een kleine TENToonstelling bekijken en aan een speurtocht meedoen.


In de weekenden gebeurt er van alles! Ook de Wijnvereniging van Matilo is present.

Op zondag 5 mei is er een lezing over de Romeinse Bezetting, wordt het boekje ‘Heilzaam en Helend, geneeskrachtige kruiden uit de Historische Tuinen Matilo’ feestelijk gepresenteerd en is er een workshop ‘Maak kennis met de kruiden van Matilo’.
Twee Romeinse smeden geven demonstraties smeden en koper kloppen en er is een Romeinse leerbewerker aan het werk. Er zijn twee rondleidingen.

       

Op zaterdag 11 mei zijn er rondleidingen. Er vaart dan ook een boot met verteller heen en weer tussen Leiden Stadhuisplein en Matilo. Om 11.40 uur vertrekt er een boot richting Leiden. Kosten 2.50 euro, aanmelden is niet nodig maar vol=vol.

Op zondag 12 mei is het Moederdag. De eerste twintig moeders krijgen een roos. Er is een lezing over’ Vrouwen in de Romeinse tijd’. Er zijn twee workshops: “Een Romeins geldbuideltje maken” en ‘Romeins aardewerk maken’, zoals weefgewichten en kookpotten. Er zijn twee rondleidingen.
Voor jarige kinderen is er de mogelijkheid om te picknicken. De jarige krijgt een Virtual Reality-bril om de TimeTravel-app van het castellum Matilo te kunnen bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *