Bestuurslid worden bij de Stichting Mooi Matilo?
Ben je op zoek naar een interessante manier om je in te zetten voor bijzonder Romeins erfgoed? Wil je de Romeinse geschiedenis in Leiden levend houden en de wijk versterken? Dan kan je ons nieuwste bestuurslid worden.
Geïnteresseerd? Lees verder en stuur een bericht met een korte introductie naar info@parkmatilo.nl.

Wat is Park Matilo?
Park Matilo is een unieke plek van Romeinse archeologisch erfgoed, een Romeinse tuin en een groen wijkpark. In het park zie je de contouren van het castellum Matilo (Romeinse kazerne). De overblijfselen van het castellum liggen verborgen onder het gras. Matilo is onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed Neder-Germaanse Limes.

Wat doet de stichting Mooi Matilo?
Erfgoed en wijkpark; de stichting Mooi Matilo smeedt deze twee functies aaneen door het uitdragen van het Romeins erfgoed door middel van workshops, culturele bijeenkomsten, rondleidingen en feesten dat alles met een Romeinse invalshoek. Buurtbewoners en ook wandelaars en fietsers zijn op zondagmiddag welkom in de FABRICA, ons kleine bezoekerscentrum.

Samenwerking
Mogelijkheden genoeg om nieuwe en interessante mensen te ontmoeten. Mooi Matilo werkt samen met de Gemeente Leiden, de Provincie Zuid-Holland, de buurtvereniging en tal van andere organisaties. ZZP’ers (onze samenwerkingspartners) verzorgen rondleidingen, workshops, etc. De FABRICA wordt bemenst door vrijwilligers. Vrijwilligers met groene vingers of een gespierde arm zorgen voor de historische tuinen. We werken samen aan een duurzame toekomst.

Wat wordt jouw rol?
Als bestuurslid speel je een cruciale rol in het ontwikkelen beleid en van duurzame programma’s en de financiering daarvan. Je hebt ideeën en energie om projecten te bedenken, te stimuleren en te laten uitvoeren. Dat kan in de rol van algemeen bestuurslid, penningmeester of secretaris. We verdelen onderling de rollen. En soms ben je ook praktisch bezig. Zo kan je het verschil maken.

Wat kan je verwachten?
* Een mooie kans om betrokken te zijn bij Romeins erfgoed.
* Een dynamische bestuurlijke omgeving.
* De mogelijkheid om te netwerken en te groeien in dit boeiende interessegebied.
* Twee keer per jaar kun je gratis meedoen aan een workshop van de samenwerkingspartners.
* Eenmaal per jaar is er een gezellige middag voor het hele Mooi Matilo-team.
* Je kan cursussen volgen over de Limes, Romeins Erfgoed of over het werk als bestuurder.

Hoe, wat, wie, waar?
* Hoe ziet Park Matilo er uit?
* Waar is Park Matilo? Tussen Roomburg en Meerburg!
* Wie is wie bij Park Matilo?
* Wat is er te doen? Park Matilo is een levendige en groene plek voor sport en cultuur, waaronder de Romeinse mijl binnen de marathon, een wielerwedstrijd, workshops en rondleidingen. Park Matilo is ook een halte voor wandel- en fietsroutes (ANWB, LAW XVI Romeins Limespad, en vele andere routes).

Geïnteresseerd?
Stuur een bericht met een korte introductie naar info@parkmatilo.nl.
We kijken uit naar je reactie!