Vrijwilliger worden in Park Matilo?
Ben je op zoek naar een leuke en zinvolle manier om je in te zetten voor een prachtig stukje Romeinse geschiedenis? Dan is Park Matilo in Leiden iets voor jou.
Geïnteresseerd? Lees verder en stuur een bericht met een korte introductie naar info@parkmatilo.nl.

Wat is Park Matilo?
Park Matilo is een unieke plek van Romeinse archeologisch erfgoed, een Romeinse tuin en een groen wijkpark. In het park zie je de contouren van het castellum Matilo (Romeinse kazerne). De overblijfselen van het castellum liggen verborgen onder het gras. Matilo is onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed Neder-Germaanse Limes.
In Park Matilo is regelmatig iets te doen. Er zijn evenementen, workshops, culturele bijeenkomsten en rondleidingen. Het park is ook een ontmoetingsplek voor mensen (met honden) uit de buurt. Dat alles brengt een gezellige drukte met zich.

Wat wordt jouw rol?
Wil je ons helpen om deze bijzondere plek te delen met buurtbewoners, Limeswandelaars, fietsers en andere bezoekers? Word dan gastvrouw of gastheer bij de FABRICA, ons kleine bezoekerscentrum! Als vrijwilliger bij de FABRICA ontvang je de bezoekers met een warm welkom. Je kan hen vertellen over het park en de activiteiten en, als je dat leuk vindt, ook over de Romeinen en het castellum. Ook rondleidingen geven behoort tot de mogelijkheden.

Wat kan je verwachten?
* Van eind maart tot de zomervakantie en van eind juli tot eind oktober is de FABRICA op zondag open van 12.30 – 17.00 uur.
* In het winterseizoen is de FABRICA open tijdens een workshop of een georganiseerde rondleiding (een of twee maal per maand).
* Een gezellig team.
* Je kan zelf aangeven op welke dagen je ingeroosterd wilt worden. Bij voorkeur twee maal per maand. Je staat er nooit alleen, altijd met twee of drie andere vrijwilligers.
* Twee keer per jaar kun je gratis meedoen aan een workshop van de samenwerkingspartners.
* Eenmaal per jaar is er een gezellige middag voor het hele Mooi Matilo-team.
* Je kan cursussen volgen over de Limes, Romeins Erfgoed of over het werk als vrijwilliger.

Hoe, wat, wie, waar?
Hoe ziet Park Matilo er uit?
* Waar is Park Matilo? Tussen Roomburg en Meerburg!
Wie is wie bij Park Matilo?
* Wat is er te doen? Park Matilo is een levendige en groene plek voor sport en cultuur, waaronder de Romeinse mijl binnen de marathon, een wielerwedstrijd, workshops en rondleidingen. Park Matilo is ook een halte voor wandel- en fietsroutes (ANWB, LAW XVI Romeins Limespad, en vele andere routes).

Geïnteresseerd?
Stuur een bericht met een korte introductie naar info@parkmatilo.nl.
We kijken uit naar je reactie!