Met oud naar nieuw – wijkvernieuwing in de Rivierenbuurt
Direct naast Park Matilo ligt de wijk Meerburg met daarin de Rivierenbuurt, een levendige en diverse wijk met bewoners uit alle windstreken. De flats met sociale huurwoningen zijn in de jaren ’60 gebouwd en zijn inmiddels behoorlijk verouderd. Daarom hebben de woningcorporaties Portaal en de Sleutels besloten om ze te vernieuwen, in samenspraak met de bewoners. Van 15 september tot 15 oktober kan iedereen zijn stem laten horen bij de aanschuiffiets van Bureau Bewonerszaken die door de wijk rijdt en halthoudt voor je deur, bij het Huis van de Buurt, de Spar en Zorgcentrum Roomburgh.

Foto: Doemee.leiden.nl

Wil je nog actiever meedenken over de nieuwe wijk? Doe dan mee met de ontwerpwedstrijd ‘Grensland’, een project van Stichting Mooi Matilo, Ludy Feyen (beeldend kunstenaar) en Dorothee Olthof (PRAE archeologie en educatie)!

Foto: Bwag/CC-BY-SA-4.0

Ontwerp je droomwijk!
Hoe zou jij willen wonen? Mooier, groener, duurzamer, socialer, kleurrijker, gezelliger? Laat je inspireren door heden en verleden, droom en werkelijkheid, mensen en materialen tijdens onze toffe workshops en activiteiten en ontwerp je droomwijk. Houd voor de workshops de agenda in de gaten en de schermen bij de Spar en Huis van de Buurt Matilo.

Praktisch
Alle materialen mogen: hout, klei, textiel, papier, metaal, chocola. Teken, vilt, boetseer, schilder, smeed of timmer een supermooie nieuwe Rivierenbuurt!

Afmetingen: maximaal 42 x 30 x 20 cm (lengte x breedte x hoogte).

Uiterste inzenddatum: 9 oktober 2022 bij Huis van de Buurt Matilo.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury en vormen een belangrijke inspiratie- en informatiebron voor de bouwplannen van de woningbouwcorporaties.

Expositie van de ontwerpen vanaf 12 oktober in Huis van de Buurt Matilo, op 15 oktober wijkfeest met officiële prijsuitreiking!

Meer weten? Neem contact op met Ludy Feyen: ludyfeyen@gmail.com