Verslag door Ludy Feyen, lid Huurders Meerburg.

In de grote zaal van buurthuis Matilo werd het alsmaar voller met bewoners van Meerburg en Roomburg die in gesprek wilde gaan met elkaar en leden van de gemeenteraad Leiden. Op de agenda stonden de ontwikkelplannen voor de verbetering van 12 sociale woningbouw flats en het buurthuis, grenzend aan Park Matilo.

De huurders spraken zich uit voor hun wens dat de meesten van hen graag in de wijk willen blijven in een verbeterde woning. Dat het hiervoor nodig is dat er begonnen wordt om eerst een deel nieuw te bouwen, zodat de bewoners slechts één keer hoeven te verhuizen.
Door bewoners uit Roomburg en de Hoge Rijndijk werd er aangegeven dat men mee wil denken over de toekomstige energievoorziening.

Project Grensland toonde de film van de expositie van voorstellen van bewoners voor de nieuwe wijk, geïnspireerd op het historisch erfgoed van Park Matilo.
Aansluitend werd het idee van een buurthuis 2.0 in de vorm van een Mansio, een pleisterplaats, waar tal van voorzieningen in onder gebracht kunnen worden, genoemd.

Bewoners spraken zich uit dat ze actief mee willen participeren en betrokken willen worden in het proces van besluitvorming.

De wijkvereniging zal samen met de huurders Meerburg een verslag uitbrengen en toewerken naar een vervolg avond met de woningbouwcorporaties en de gemeentelijke projectleiding.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *