Zoals jullie in eerdere berichten op deze website konden lezen werken de leden van Stichting Mooi Matilo achter de schermen aan het MuMa, Museum Matilo. Een – nu nog  online- museum vol archeologische schatten en verhalen. We zijn blij te kunnen vertellen dat we al lekker opschieten: we hebben mooie foto’s uitgezocht en de meeste teksten zijn geschreven.  

 

foto: Flevoland

We vroegen jullie naar jullie verhalen, want MuMa wordt een museum waarin we verhalen van lang geleden vertellen, maar ook verhalen van nu. Wat is jouw schat van Matilo? Wat is hier voor jou bijzonder, mooi of waardevol?
Een aantal kinderen wilden hun schatten al wel met ons delen, zoals:

  • Word je ook zelf van goud als je een gouden masker op zet?
  • Ik vind de heuvels in Park Matilo het leukst, en de bomen er om heen, leuk om verstoppertje en tikkertje te spelen!
  • Mijn schat is mijn moeder.
  • Mijn schat is mijn broertje, leuk om te knuffelen en mee te spelen.
  • Ik zou kogels uit de tweede wereldoorlog willen vinden.

Nog meer uitspraken van de kinderen vind je binnenkort in het digitale museum MuMa.
We hopen dat ook jij als volwassenen het leuk vindt je verhaal met ons te gaan delen. Wat maakt Park Matilo voor jou bijzonder, mooi of waardevol?

Personages tot leven brengen
In MuMa zullen ook een paar personages tot ‘leven’ gebracht gaan worden. Een aantal mensen heeft zich al gemeld om hiervoor teksten in te spreken. Echt super!

En ook al duurt alles wat langer i.v.m. Corona,  het idee dat het allemaal binnenkort gaat  gebeuren maakt het heel leuk!

Deel je verhaal
Wil je je verhaal delen? Neem dan contact op met een van de makers van het Museum, Dorothee Olthof (muma@ParkMatilo.nl).

Voorlopig wordt MuMa een online museum, waar iedereen thuis van kan genieten. Het zal zijn virtuele deuren openen op ParkMatilo.nl. Uiteindelijk, als de Soldatenbarak er staat, komt er ook een echte tentoonstelling. Ook nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen? Kijk dan op ParkMatilo.nl. Heb je vragen of wil je meedoen? Mail dan naarcontact@ParkMatilo.nl.

Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de Gemeente Leiden (Wijkenvisie Roomburg-Meerburg, Provincie Zuid-Holland, het Fonds voor Cultuurparticipatie, Publieksbereik Archeologie, Nederlandse Limes Samenwerking, het WOZfonds en Fonds1818.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *