Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Geannuleerd
Helaas kan deze activiteit door omstandigheden dit niet doorgaan.

Via Romana

1 augustus @ 14:00 - 17:00

Gratis

Update: 29-7-2022: Helaas kan onderstaande activiteit door omstandigheden niet doorgaan. Wij vinden het erg jammer en hopen u op een ander evenement wel weer te kunnen gaan ontvangen.

 

Een Romeinse middag in Park Matilo: met rondleiding en uitleg over de Romeinse wegen, workshop over Romeinse meetmethoden en de Groma

Tussen de wijken Roomburg en Meerburg in Leiden ligt Archeologisch Park Matilo. In het begin van onze jaartelling hebben de Romeinen hier een fort gebouwd: castellum Matilo. Dat ligt nu onder het park verborgen. Deze archeologische schatkamer is al in 1976 tot rijksmonument verklaard. Vandaag leidt Jip Meijer van Stichting Mooi Matilo je rond in Park Matilo en legt je alles uit over de Romeinse wegen in Nederland.

Doe mee met de workshop over Romeinse meetmethoden zoals de Groma, een Romeins landmeetinstrument. Na afloop van de rondleiding en workshop kun je gezellig napraten met eenvoudige Romeinse hapjes en drankjes.

Stichting Mooi Matilo is een samenwerkingsverband van organisaties en kleine ondernemers die activiteiten organiseren in en om park Matilo.

Deze activiteit is Nederlandstalig (met eventueel korte aanvullende uitleg voor Engelstaligen).

Locatie: Bij de Fabrica in Park Matilo. De Fabrica is een container binnen de omwalling van het fort. Wel rolstoltoegankelijk. Er is geen (invaliden)toilet.

Deelname is gratis, maar aanmelden is wel wenselijk. En dat kan hieronder. Meer info is te vinden op: https://leiden2022.nl/activiteiten/romana

 

Gegevens

Datum:
1 augustus
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Springlevend Verleden
E-mail:
https://www.springlevend-verleden.com/

Locatie

Fabrica, middenin het park