Een historische gebeurtenis in Park Matilo: de gloednieuwe Gedeputeerde voor Erfgoed van de Provincie Zuid-Holland, de heer Meindert Stolk, heeft op 8 augustus 2023 Park Matilo met een bezoek vereerd. Mooi is dat de heer Stolk er kennelijk aan hecht erfgoedlocaties, zoals Park Matilo, met eigen ogen te zien. Dat waarderen wij zeer.

Gelukkig was het droog en zelfs zonnig, zodat het bestuur en de vrijwilligers van Matilo de heer Stolk en zijn gezelschap buiten konden ontvangen.

De voorzitter van Mooi Matilo, Alexander Geertsema, en Monique IJsselsteijn van de Gemeente Leiden hebben de heer Stolk en de bij het erfgoed betrokken ambtenaren toegesproken.

Daarna stonden Nelly Spanjersberg, Frank Kooper en Bert ter Woerds klaar om het gezelschap rond te leiden door het park, beginnend bij de nieuwe platen bevestigd aan de FABRICA, vervolgens langs de historische en Romeinse tuinen en tot slot in het kerkbankje met muziek van het Margaretha Convent. De rondleiding werd gewaardeerd. De vrijwilligers van Matilo zijn er goed in.

Alexander Geertsema bedankte de heer Stolk en zijn gezelschap hartelijk voor de aanwezigheid in Matilo. Meindert Stolk benadrukte in zijn afscheidswoord dat inwoners van Zuid-Holland niet zo bescheiden behoeven te zijn. Zij kunnen trots zijn op hun provincie met zulk mooi erfgoed.

Na een verfrissing hebben de bestuursleden de heer Stolk en zijn gezelschap uitgeleide gedaan naar de boot, aangemeerd in het haventje dicht bij de Julius Caesarbrug.

Veel te snel was deze geanimeerde middag voorbij.

Meindert Stolk liet zich niet onbetuigd op ‘Social Media’.

LinkedIn

X (voorheen Twitter)

X (voorheen Twitter)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *