Misschien is het u bekend dat de gemeente Leiden, stichting Mooi Matilo en de wijkverenigingen Roomburg en Meerburg een plan hebben om een Limes bezoekerscentrum te gaan neerzetten in Park Matilo. Daarmee wordt deze Unesco Werelderfgoed locatie aantrekkelijker voor publiek.

De voorbereidingen hiervoor kosten ongeveer twee jaar en tot die tijd komt er een tijdelijke ontvangst- en werkruimte binnen het castellum te staan. De vergunningen daarvoor zijn net afgegeven.  Het al eerder gevonden gebouwtje kan geplaatst gaan worden!

Fabrica

Net als in Romeinse tijd wordt deze tijdelijke ontvangst- en werkruimte Fabrica genoemd. Het komt ook net als toen binnen de wal van het Romeinse fort te staan.  Deze plek wordt de werkplek van de leden van st. Mooi Matilo maar er zal ook ruimte zijn voor bijvoorbeeld workshops en een deel van Museum Matilo. Vanuit hier zullen rondleidingen beginnen en mensen ontvangen kunnen worden.
De stichting verwacht dat het gebouwtje in maart volgend jaar neergezet gaat worden. De Fabrica wordt eerst opgeknapt.
Fabrica komt er ongeveer uit te zien als op de foto hieronder.

 

Leiden Circulair

H

Het gebouw is tot een jaar geleden gebruikt in de voormalige Schanstuin van wijkvereniging Cronestein (op het voormalige Avery Dennison-terrein langs de Lammenschansweg). Hergebruik staat hoog in het vaandel van de gemeente Leiden (zie het programma Leiden Circulair). Daarom is er contact geweest met bestuurslid Marion van Dongen,  Voorzitter wijkvereniging Cronestein, om deze ‘keet’ te hergebruiken in Park Matilo.
De stichting is erg blij dat het alsnog mogelijk wordt gemaakt!

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *