In en rondom Park Matilo zijn er vele kansen tot recreatie, zo ligt het park op een tal fiets-, wandel- en motorroutes en vinden er vaak evenementen plaats. Op deze pagina kunt u alles op een rijtje terug vinden.

 

De ANWB Limes Route

De ANWB Limes Route volgt de gehele Nederlandse Limes en gaat van Katwijk tot aan Millingen aan de Rijn. Langs deze route zijn een tal hoogtepunten om te bekijken, zoals Museum Valkhof, Fort Fectio en natuurlijk Park Matilo. Deze route is zowel in 6 deeletappes te fietsen, als te wandelen over het 275 kilometer lange Romeinse Limes wandelpad. Een afwisselende route gevuld met geschiedenis van ons Romeinse verleden.

Andere routes

Naast de Limes route ligt Park Matilo ook op een tal andere routes door Nederland heen. Op deze website kunt u talloze fiets- en motorroutes vinden, allemaal met een tussenstop in Park Matilo! De site langsdelimes.nl heeft alle Limes routes op een rijtje, evenals de vele bezienswaardigheden.

Vaartocht

De Leidse Rederij organiseerd regelmatig vaartochten over de Oude Rijn van Leiden naar Leiderdorp/Achthoven. Tijdens deze tocht van vier uur krijgt u een rondleiding in Park Matilo, een Romeinse lunch en meer kennis over de Romeinse geschiedenis en het culturele erfgoed. Hier kunt u meer informatie vinden over de tocht.

Evenementen en actviteiten

Benieuwd naar de evenementen in Park Matilo? Op deze pagina kunt u alles in een oog opslag zien, tot snel!