Io Saturnalia!

Van 17-23 december was het groot feest in het Romeinse rijk. Dan vierde iedereen de Saturnalia, een jaarfeest ter ere van de god Saturnus, god van de landbouw, het graan en de overvloed. Tijdens de kortste dagen van het jaar moesten de levenskrachten van de natuur een handje worden geholpen om weer tot bloei te komen. Dat deden de Romeinen door offers te brengen aan Saturnus en uitbundig feest te vieren.

Tijdens de Saturnalia stond de wereld even op z’n kop: iedereen had vrij, meesters bedienden hun slaven, scholen en rechtbanken waren gesloten en niemand mocht een oorlog beginnen. Mensen gingen bij elkaar op bezoek om lekker te eten, te drinken en elkaar kleine cadeautjes te geven.

Op zondag 19 december viert Stichting Mooi Matilo dit vrolijke feest met eten, drinken, een kleurwedstrijd voor iedereen van 0-100, muziek, creatieve workshops en een rondleiding door het park door een (bijna) echte Romeinse soldaat. Vier je mee?

Wegens de coronamaatregelen is het grootste deel van de Saturnalia online. Romeinen en buurtbewoners geven jullie vanaf 19 december feestelijke kooktips, creatieve ideeën voor kleine cadeautjes en andere party-tips hier op de website.

Om thuis lekker mee te kunnen vieren kun je op 19 december tussen 12.00-14.00 uur een Saturnalia-pakket met ingrediënten en creatieve materialen ophalen bij Huis van de Buurt Matilo (Zaanstraat 126, Leiden).

Download hier de kleurplaat, maak hem zo mooi mogelijk en stuur hem op naar muma@parkmatilo.nl of lever hem in op 19 december. Bij inleveren van een kleurplaat krijg je een Saturnalia-pakket voor de helft van de prijs! En bovendien maak je natuurlijk kans op prachtige prijzen!

De kosten van het Saturnalia-pakket is € 5,00
Bij inlevering van een ingekleurde kleurplaat kost het Saturnalia-pakket € 2,50

De rondleiding door het park is live, van 13.00-14.30 uur. We verzamelen bij het Huis van de Buurt Matilo.

Bestel hier je Saturnalia-pakket(ten) en/of reserveer hier een kaartje(s) voor de rondleiding.