Tweeduizend jaar geleden was het druk op en langs de Oude Rijn, de noordgrens (de Limes) van het machtige Romeinse Rijk. Het was een van de belangrijkste vaarroutes voor troepen en handel van Europa. Het fort Matilo met al zijn soldaten verdedigde het kanaal van Corbulo: een vaarwater dat aansloot op de Oude Rijn. Een druk kruispunt waar van alles gebeurde. En u kunt daar een stukje van meebeleven wanneer u mee gaat op een vaartocht met een Romeinenspecialist als gids aan boord!

Tijdens de tocht krijgt u ook authentiek Romeins aardewerk in handen!

Varen en wandelen
U vertrekt om 10.00 uur in een comfortabele sloep voor een vaar- en wandeltocht van een kleine drie uur.
Bij het voormalige fort Matilo gaat u aan land: hier bewaakte 2000 jaar geleden het Romeinse leger het Kanaal van Corbulo. Hoor hoe de soldaten in dit fort leefden, welke ontdekkingen archeologen hebben gedaan en geniet van de prachtige historische tuinen. Een lekkere snack wacht op u bij de “Fabrica” , waar u even kunt zitten. Bij regen gaan we naar “De Romein” aan de rand van het park.
Na deze relaxte onderbreking varen we verder over de Romeinse Rijn en bent u tegen 13.00 uur weer terug op de Apothekersdijk in Leiden.

Kosten
Voor dit unieke arrangement betaalt u slechts € 25,- per persoon. Kinderen 0-3 gratis. Kinderen 4-10 € 15,- per persoon.
Reserveren via sloepennetwerk.nl 

Data vaartochten

  1. Zaterdag 18 juni
  2. Zaterdag 2 juli
  3. Zaterdag 16 juli
  4. Zaterdag 30 juli
  5. Zaterdag 13 augustus
  6. Zaterdag 27 augustus
  7. zaterdag 10 september
  8. Zaterdag 24 septemberJe kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *