Op zondag 21 januari nam Jip Meijer op gepaste wijze afscheid als gids in Park Matilo. Hij deed dit als Romeinse militair die aan de 21e-eeuwse gasten liet zien hoe Romeinse soldaten omgingen met de kou aan de Noordgrens van het Romeinse rijk. En deze eerste van drie Limes-winteractiviteiten in Park Matilo trok een grote groep geïnteresseerden.

Jip Meijer is met zijn Durendale Reizen een belangrijke presentator van geschiedenis. Als Romeinse soldaat “bewaakt” hij Park Matilo en het Romeinse fort in Museumpark Archeon. Daarnaast organiseert hij reizen langs belangrijke lieux de mémoires van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In 2024 en 2025 zal hij het druk krijgen met deze reizen vanwege de 80-jarige herdenking van de D-Day (1944) en de bevrijding (1945). Mede door deze verwachte drukte heeft Jip de keuze gemaakt zijn actieve bemoeienis met Park Matilo stop te zetten.

Het bestuur van de Stichting Mooi Matilo is Jip dankbaar omdat hij heeft bijgedragen het Romeinse programma in Park Matilo een grote stap vooruit te brengen. Ook heeft hij geholpen het Limesbezoekerscentrum Fabrica te realiseren. Zijn Winterwandeling was dan ook een mooi moment om hem in het (winter-)zonnetje te zetten.  

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *