De Nationale Archeologiedagen staan weer voor de deur. Vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni: een weekend vol ontdekkingen, geschiedenis en avontuur voor alle liefhebbers van archeologie.
Heb je je bijvoorbeeld al ingeschreven voor de fietstocht op 16 juni?  Vanaf Rijksmuseum van Oudheden naar Park Matilo- Romeins Leiden door de Romeinse geschiedenis van Leiden, onder begeleiding van ervaren stadsgidsen. Zie ook onder de knop Evenementen!
Wil jij daarnaast ook op vrijdag en/of zaterdag andere leuke archeologie-activiteiten beleven langs de Limes? Lees dan de informatie onder de afbeelding. Of kijk voor overige activiteiten op https://archeologiedagen.nl

Voorbeelden van activiteiten langs de Limes van Zuid-Holland:
14 juni- Bodegravenworkshop Romeins koken
Onder leiding van de deskundige kok Sacha Husken van Toen Ter Tafel, leer je acht verrukkelijke Romeinse gerechten bereiden. Ontdek de geheimen achter de smaakvolle linzenstoofpot en geniet van de verfijnde kwartelpatina tijdens deze onvergetelijke culinaire ervaring.

14 juni- ZwammerdamOpgraving NIGRVM PVLLVM
Op 11 juni starten we met de opgraving naar een deel van onze Castellummuur en sporen van de vicus. Kom tijdens de Archeologiedagen op 14 juni een kijkje nemen. Kom ook meteen naar onze blijvende expositie en loop over de heilige grond van de vindplaats van de wereldberoemde Zwammerdamschepen.

15 juni- Bodegraven- Romeinendag Hortus Populus
Beleef de Romeinse tijd op de Hortus Populus! Er is van alles te doen, van een Romeinse optocht met soldaten en burgers, een authentieke Romeinse lunch, tot de Romeinse spelmiddag.
Link naar de door jongeren gemaakte korte trailer voor de Romeinendag in Bodegraven:

15 Juni- HazerswoudeAan de slag met een metaaldetector en workshop gemmen maken
Op 15 juni zal er besteed worden aan de bijzondere vondsten uit het Westvaartpark. Speciaal voor de nationale archeologie dag is een in Hazerswoude gevonden gem, een fijn bewerkte steen, vaak gedragen in een ring te bewonderen. Deze, of een andere gem. kun je zelf namaken tijdens de gemmenworkshop. Of ga zelf aan de slag met de metaaldetector.

14-16 juni- Alphen aan den RijnBeleef de Nationale Archeologiedagen in Archeon
Tijdens de Nationale Archeologiedagen kan iedereen meedoen aan de georganiseerde activiteiten, zoals munten zoeken, rondleidingen en tussen Kunst en Kitsch-Archeon editie!

14-16 juni- VoorburgOntdek het Romeinse verleden van Voorburg
Ontvang tussen 14.00 en 17.00 een persoonlijke rondleiding over het Romeinse verleden van Voorburg in de gloednieuwe Romeinenzaal!
Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *