Zondagmiddag 9 juni, 13.00 uur:  alles stond feestelijk klaar voor de viering van 10 jaar Historische tuinen Matilo. Dorothee Olthof, coördinator historische Tuinen, keek rond naar de vele meevierende belangstellenden en opende de viering met een korte terugblik op 10 jaar Historische Tuinen Matilo. Ze zette een aantal vrouwen van het eerste uur in het zonnetje, waaronder kunstenares Ludy Feyen en archeo-botanist Ellis Grootveld. Zij zijn samen met Dorothee de bedenkers van het tuinconcept en voerden dit uit samen met stichting Salix en vele vrijwilligers! Vele handen maakten ook hier licht werk.  Ludy bedankte Dorothee voor haar (wekelijkse) inzet.

V.l.n.r. Dorothee, Ellis en Ludy

Fotowedstrijd
Na deze opening werden de prijzen van de fotowedstrijd uitgereikt. Zie hierna een van de foto’s die in de prijzen viel.

Doorlopend waren er drankjes en hapjes met kruiderijen om te proeven: siropen van vlierbloesem, klaproos, magnolia en roos. Daarnaast was er volop belangstelling voor de (verkoop van) boeken over kruiden en zaden van de Historische tuinen.

De workshops
Natuurlijk waren er ook workshops te volgen, want ‘workshops’ en de tuinen gaan hand-in-hand het jaar door! Ludy Feyen verzorgde een workshop vilten, Dorothee Olthof maakte met de deelnemers Romeinse bodyscrub, lippenbalsem en kruidenzakjes. Met Ellis Grootveld tenslotte bezochten we de Romeinse kruidentuin om te plukken voor onze hapjes: Bermsalade, olijventapenade en Moretum (kruidensmeerkaas).
Alles was overheerlijk en ging “schoon” op. De foto’s van deze verrukkelijke jubileumviering spreken voor zich over de ontspannen sfeer.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *