Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing door dichter Leo van Zanen

4 juni 2023 @ 14:00 - 15:00

Gratis

Op zondag 4 juni van 14.00-15.00 uur organiseert Stichting Mooi Matilo samen met Leo van Zanen een boeiende lezing in de Fabrica, het mini-bezoekerscentrum in Park Matilo.

Decimus Magnus Ausonius was een Romeins dichter, die leefde in de tweede helft van de vierde eeuw na Christus,in een tijd van overgang. Volksverhuizingen veroorzaakten onrust in heel Europa. De hoofdstad van het Romeinse Rijk was verplaatst naar Byzantium. Het christendom begon zich steeds nadrukkelijker te ontwikkelen en te verspreiden. Een van de beste vrienden van Ausonius, zijn leerling Paulinus, zou een bekend kerkvader worden.

Leo van Zanen, Leids dichter, schreef een sonnetten-drieluik over de laat-Romeinse dichter. In deze lezing zal hij ingaan op de persoonlijke en maatschappelijke achtergronden van zijn hoofdpersoon. Hij brengt (vertaalde) fragmenten ten gehore uit de Mosella en andere gedichten.

Kom genieten van deze Romeinse lezing op een toepasselijke plek: Park Matilo. De toegang is gratis, opgeven kan via muma@parkmatilo.nl

Gegevens

Datum:
4 juni 2023
Tijd:
14:00 - 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , ,

Organisator

Dorothee Olthof
Telefoon
0630404439
E-mail
info@prae.biz
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Fabrica, midden in het park
Park Matilo
Leiden, Zuid-Holland Nederland
+ Google Maps