In de avond van 25 september veranderde Park Matilo in een sprookjesachtige setting vol lichtjes, vuren en fakkels voor Dwaallicht, een ervaringstocht in de schemer. Bezoekers gingen in kleine groepjes op avontuur in het donkere park, waar hen verschillende ervaringen wachtte.

Roodbaerd de smid demonstreerde zijn ambacht, de Flierefluiter deed zijn naam eer aan met Romeinse muziek met fluiten en trommels, Annet Breure vertelde prachtige plantenverhalen in de middeleeuwse tuin, de dwaallichtjes van Studio DaDanza betoverden de bezoekers met sierlijke dansen tussen de bomen en Bastiaan de Zwitser liet ze griezelen met een bloedstollend spookverhaal over de godin Nehalennia. Bij de Romeinse astroloog konden de dwalers hun horoscoop laten trekken, ze konden met de Romeinse soldaten van Legio Secunda Augusta mee op veldtocht, speerwerpen in het donker, fakkelsignalen sturen vanaf de wachttorens van het castellum, echte Chateau Matilo proeven bij de Leidse Wijnvereniging, leren vuur maken zonder lucifers bij Scouting St. Jozef of toetreden tot de orde der Vestaalse maagden.

Na al deze avonturen en ervaringen wachtte de bezoekers nog een spectaculaire vuurshow in het castellum. Een prachtige afsluiting voor een mooie en sfeervolle avond in Park Matilo!

Achter de schermen
De organisatoren van dit sfeervolle festival waren st. Mooi Matilo, Jaap Hogendoorn van Springlevend Verleden en Dorothee Olthof van PRAE. Zij werden geholpen door vrijwilligers uit de buurt en van de Historische Tuinen Matilo.
Het Fonds voor Cultuurparticipatie, het WOZ-fonds, Fonds1818, het Cultuurfonds en de provincie Zuid-Holland, subsidieregeling Publieksbereik Archeologie, maakten het festival mede mogelijk.

Heel veel dank aan allen!

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *