Als belangrijke ontmoetingsplek: zo staat Park Matilo beschreven in de wijkenvisie Roomburg-Meerburg. En je zou kunnen zeggen dat dat niet alleen geldt voor mensen maar ook voor bijen. In de afgelopen jaren is de bijenrijkdom in het park enorm gegroeid. Dat bleek althans tijdens de afsluiting van de wijkenvisie, zaterdag 20 mei 2023.  Op de Internationale dag van de bij kwamen wethouder Ashley North (Klimaat, Mobiliteit en Financiën), buurtbewoners, bestuur stichting Mooi Matilo en andere betrokken bij elkaar voor een klein feestje met onder andere een bijenwandeling.


Binnen Werelderfgoed Fort Matilo worden tussen mei en september delen van het gras niet gemaaid. Dat doet de gemeente om te laten zien waar o.a. de Romeinse graanpakhuizen, de verblijven van commandant en soldaten en de FABRICA stonden. Dit is goed te zien vanaf de torens. En wat blijkt?

Samen met de omliggende tuinen en een fijne wal om zich te nestelen is dit een goede leefomgeving voor de bijen geworden. Het aantal bijen breidt zich uit, ook met zeldzame soorten bijen.

Eigenlijk was het dus een dubbelfeestje dat werd gevierd op deze dag!

De afgelopen jaren werkten wijkorganisaties en de gemeente samen om de leefbaarheid in de wijken Roomburg en Meerburg te vergroten, met Park Matilo als belangrijke ontmoetingsplek. Met de Wijkenvisie als uitgangspunt werden mooie projecten uitgevoerd. Sommige  lopen overigens nog door. Voor meer informatie zie: www.roommeerburg.nl .

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *