Op zaterdag 18 en zondag 19 juni viert heel Nederland de Nationale Archeologiedagen. Uiteraard doet Park Matilo, ons eigen UNESCO Werelderfgoed, hieraan mee.

Vaar- en wandeltocht
Op zaterdag 18 juni van 10.00-12.45 uur organiseert Stichting Mooi Matilo in samenwerking met de Leidse Rederij een Limes vaar- en wandeltocht vanuit het centrum van Leiden over de Rijn naar Park Matilo en terug. Met een Romeinenspecialist aan boord ontdek je vanaf het water de Noordgrens van het Romeinse Rijk. Tijdens een tussenstop kom je alles te weten over fort Matilo, op de kruising van de Rijn en het Kanaal van Corbulo.

De tocht kost 25,00 voor volwassenen/15,00 voor kinderen van 4 t/m 10 incl. drankjes en een snack. Opgeven: https://www.sloepennetwerk.nl/arrangementen

Rondleiding op zondagmiddag
Op zondag 19 juni van 13.00-14.30 kun je Park Matilo te voet ontdekken tijdens een rondleiding door onze Romeinse plantenexpert Ellis Grootveld van Plant-Aardig. Zij vertelt over de Romeinen en middeleeuwse zusters in Matilo, over welke planten zij gebruikten en welke er nu groeien. Uiteraard valt er ook iets te proeven!
De rondleiding kost 6,50 p.p., opgeven via  https://parkmatilo.nl/nationale-archeologiedagen-rondleiding/

Romeinse offerceremonie op zondagmiddag
Van 14.45-16.15 uur geeft een Romeinse astroloog een (kinder)workshop voor voorspoed en geluk: de Romeinse offerceremonie! Leer alles over Romeinse goden en planeten, schrijf met een rietpen en Romeinse inkt en maak een offertje voor geluk.
Deze kinderworkshop is gratis, wel graag opgeven via muma@parkmatilo.nl

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *