Saturnalia – Romeinse kerst!

Zaterdag 17 december van 14.00-17.00 uur in Huis van de Buurt Matilo, Zaanstraat 126, in Leiden.
Van 17-23 december was het groot feest in het Romeinse rijk. Dan vierde iedereen de Saturnalia, een jaarfeest ter ere van de god Saturnus, god van de landbouw, het graan en de overvloed. Tijdens de kortste dagen van het jaar moesten de levenskrachten van de natuur een handje worden geholpen om weer tot bloei te komen. Dat deden de Romeinen door offers te brengen aan Saturnus en uitbundig feest te vieren.

Tijdens de Saturnalia stond de wereld even op z’n kop: iedereen had vrij, meesters bedienden hun slaven, scholen en rechtbanken waren gesloten en niemand mocht een oorlog beginnen. Mensen gingen bij elkaar op bezoek om lekker te eten, te drinken en elkaar kleine cadeautjes te geven.

Kom op 17 december 2022 tussen 14.00-17.00 uur naar Huis van de Buurt Matilo om met ons de Saturnalia te vieren. Het Huis van de Buurt verandert voor een dag in een Romeinse feestzaal, waar je kunt genieten van muziek en van heerlijke Romeinse hapjes. Kom kleine cadeautjes voor elkaar maken, luister naar het verhaal achter het feest en bak heerlijke broodjes op een vuur. Aan het einde van de middag openen we samen op feestelijke wijze de Fabrica, het mini-Romeinse bezoekerscentrumpje in Park Matilo.

Io Saturnalia, fijne Saturnalia!

Het Saturnalia-festival is onderdeel van Leiden City of Science en is geheel gratis!

Opgeven is niet nodig, kom gewoon lekker meefeesten!

Kijk op: Io Saturnalia – De filmpjes voor leuke extra informatie.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *