De Fabrica is een mini Romeins bezoekerscentrum in Park Matilo. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan de bouw, de aankleding en de inrichting van dit bezoekerscentrum. De viering van Saturnalia is aangegrepen om het bezoekerscentrum te openen, tezamen met de buurtbewoners (Zie: Saturnalia: een Romeins midwinterfeest voor buurtbewoners – Park Matilo).

Na afloop van de activiteiten in het teken van Saturnalia trotseerde het gezelschap de strenge kou en begaf zich in optocht naar de Fabrica. Er werden fakkels meegedragen. Buiten bij de Fabrica stond een Romeinse priesteres. Zij zegende de Fabrica in door het uitspreken van de wens tot voorspoed en geluk. Alexander Geertsema, voorzitter van de stichting Mooi Matilo, bedankte partijen en personen die het ontstaan en de bouw van de Fabrica mogelijk hebben gemaakt.

Daarna was het tijd voor Glühwein, warm gehouden boven een kampvuur. Twee bijzondere details: de wijn was afkomstig van de druiven die – dankzij de uitstekende zorgen van de Leidse Wijnvereniging – in Park Matilo groeien. En de overheerlijke hapjes waren verzorgd door het Migranten Steunpunt. Het werd het nog erg gezellig rondom het kampvuur.

Informatie over de openstelling van de Fabrica als bezoekerscentrum volgt nog.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *