Op 17 september organiseert stichting Naar buiten! Leiden in samenwerking met Kidsproof, Incluzio, SOL, IVN en anderen een gratis kinderevenement in Park Matilo: Het Kidsproof Buitenbeestfeest. De eerste editie is bij Tuin van Noord georganiseerd op 2 juli en er kwamen meer dan 300 kinderen op af.

Dus hoeveel kinderen uit Roomburg/Meerburg en andere wijken komen hier gratis genieten van dit Buitenbeestfeest?
(tekst gaat door onder deze onderstaande flyer)


Tijdens het Kidsproof Buitenbeestfeest haal je een gratis strippenkaart bij het startpunt, dit startpunt bevind zich vlak bij de Fabrica, waarmee je kosteloos aan alle activiteiten deel kunt nemen. Je ontvangt na elke activiteit een stempel en als je naar huis gaat laat je jouw strippenkaart zien bij het startpunt. Je ontvangt dan een kleine verrassing!

Er worden volop leuke activiteiten georganiseerd, zoals:

– Ga mee op kleine beestjes-safari en onderzoek met loepjes wat er allemaal kruipt, vliegt en leeft
– Camoufleren: opvallen in de natuur is niet handig. Tenzij je heel giftig bent.. Maak elkaar met schmink zo natuurlijk mogelijk
– Bouwen met bamboe: wie maakt het mooiste bouwwerk van bamboe? Laat je technische talenten zien en zorg dat je er zelf inpast en misschien wel samen met een vriendje!
– De Wijscoman komt met zijn speciale kar om je leuke bijenweetjes te laten zien en vertellen
– Sport en spel activiteiten zoals crocket! Ga lekker samen spelen en bewegen!
 Pijl en boog maken: van een echte wilgentak maak jij een eigen boog om (veilig) mee te leren schieten op het oefenterrein.
– Broodjes bakken boven het vuur: Wat is er nou fijner dan een vers zelfgebakken broodje eten? Maak je eigen broodje van deeg en bereid het boven een echt vuur
– Geurzakje maken: ontdek in de kruidentuin welke kruiden je voor wat kunt gebruiken en maak je eigen geurzakje voor in je kledingkast bijvoorbeeld!
– Muziek maken: altijd al een echte accordeon, banjo, trompet willen uitproberen? Nu is je kans, Banda Carumba is erbij met heel veel instrumenten waar je zelf even op kan spelen.
– Henna: Laat een prachtige henna tatoeage zetten!

Kom ook naar het leukste buitenfeest voor de hele familie!

Je kan misschien ook genieten van: