Ruim zeventien mensen lieten zich zaterdag 16 maart jl. niet door het herfstige weer uit het veld slaan. Zij liepen in Park Matilo met de neus naar de grond gericht tijdens de boeiende wildplukwandeling o.l.v. botanist Ellis Grootveld. Informatie over de geschiedenis van planten wisselden zich af met aanwijzingen over eetbare planten die we tegenwoordig vaak onkruiden noemen. De wandeling sloot af met een kleine proeverij.

Wil jij ook de wildplukwandeling met Ellis maken? Dat kan dan op zaterdag 13 april, van 14.00 – 16.00 uur. De wandeling is ook geschikt voor kinderen!

De groep bestond onder anderen uit leden van een kookgroep die nieuwe inspiratie wilde opdoen. Zij werden niet teleurgesteld. Ellis Grootveld is botanist en archeoloog en leidde de groep door de Romeinse en middeleeuwse tuinen bij Park Matilo en het park zelf.

Ellis:” Ondanks dat het vroeg in het jaar is, groeit er al veel eetbaars. Zoals het zevenblad dat de Romeinen meenamen en gelukkig goed eetbaar is want veel tuinierders vinden dit maar vervelend onkruid:” Ellis liet niet alleen zien welke planten eetbaar zijn maar vertelde ook over de herkomst, gebruik en geschiedenis. De gerechten van de proeverij maakte ze natuurlijk zelf, zoals de blauwe, gezoete pap van maartse viooltjes, de humus van tamme kastanjes en de mispellikeur. Verrassend lekker!

Locatie: Huis van de Buurt Matilo, Zaanstraat 126, Leiden
Kosten: € 5,00
Meer informatie en opgeven: Ellis Grootveld, 06-18519714, ellisgrootveld@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *