Leiden had een primeur afgelopen zaterdag 22 januari!  Die middag opende Robbert Dijkgraaf, de nieuwe minister van Onderwijs, cultuur en wetenschap het Europese wetenschapsjaar Leiden, European City of Science 2022.  Als allereerste Europese stad organiseert Leiden een wetenschapsfestival van 365 dagen, boordevol kennis, kunst en kunde, bedoeld voor iedereen met een nieuwsgierige geest. En het leuke is dat Park Matilo ook meedoet. 

Kennis door de Wijken
Er is een jaarkalender vol activiteiten, waarbij elke dag een ander thema belicht.
Een deel is gericht op ervaren maar ook jonge talentvolle wetenschappers in Europa, bijvoorbeeld met internationale congressen. Het project Kennis door de Wijken is een onderdeel van het programma dat voor iedereen is.  Elke dag wordt er een activiteit georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen: Leidenaren, Nederlanders en Europeanen.  Die activiteit is aangemeld door iemand of groepen uit de lokale gemeenschap, zoals een wijkvereniging, een kunstenaar, een museum, de universiteit etc.  Stichting Mooi Matilo heeft zich bijvoorbeeld aangemeld met het project Saturnalia – het winterfeest in december.  En misschien komt daar nog een evenement bij, want de kalender wordt steeds verder gevuld.

De opening startte met een speciale online filmpremière, nog te zien via https://leiden2022.nl/Opening.  Meer informatie over dit bijzondere jaar plus de activiteitenkalender kun je vinden op https://leiden2022.nl/

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *