Op 17 december van 13.00-17.00 uur veranderen we Huis van de Buurt Matilo in een Romeinse feestzaal, want dan vieren we de Saturnalia. Dat was hét grote feest in de Romeinse tijd, ter ere van de god Saturnus, god van de landbouw, het graan en de overvloed. Vier je mee?

Tijdens de kortste dagen van het jaar moesten de levenskrachten van de natuur een handje worden geholpen om weer tot bloei te komen. Dat deden de Romeinen door offers te brengen aan Saturnus en uitbundig feest te vieren.

Tijdens de Saturnalia stond de wereld even op z’n kop: iedereen had vrij, meesters bedienden hun slaven, scholen en rechtbanken waren gesloten en niemand mocht een oorlog beginnen. Mensen gingen bij elkaar op bezoek om lekker te eten, te drinken en elkaar kleine cadeautjes te geven.

Wil je dat ook?
Kom dan op 17 december genieten van heerlijke Romeinse hapjes, warme drankjes van de Leidse Wijnvereniging, bak een broodje op het vuur, maak een kerststukje, rol een kaarsje en maak kleine cadeautjes voor jezelf of iemand anders. De entree is gratis en iedereen van 0-100 (of ouder) is welkom. Io Saturnalia!

Waar: Huis van de Buurt Matilo, Zaanstraat 126 in Leiden

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *