Op deze stralende zondag (3 september) mocht Castellum Matilo menige bezoeker verwelkomen. Een mooie aftrap van het nieuwe seizoen.

De groep belangstellenden was breed. Naast bezoekers uit de directe omgeving waren er vandaag ook een Amerikaan en een student Geschiedenis. En verder gepensioneerden met belangstelling voor en kennis van de Romeinen en de Limes (Noordgrens van het Romeinse Rijk). Met een mooi verhaal van de vandaag aanwezige archeoloog blijken ook kinderen belangstelling te hebben of te krijgen voor archeologie en voor de Romeinen. Zij nemen dan een ‘doe-boekje’ mee om thuis verder te leren over de Romeinen. Wandelaars die de LAW langs de Limes lopen, doen ook de FABRICA aan; Matilo is belangrijk Romeins erfgoed langs de Limesroute.

De bezoekers waarderen de informatieve zijpanelen op het bezoekerscentrum FABRICA zeer, zo blijkt. Vooral ook omdat de enthousiaste gastdames en -heren de panelen van een deskundige toelichting voorzien. Leuk voor de gastheren en gastdames is dat bezoekers regelmatig aangeven weer nieuwe informatie te hebben gehoord.

Park Matilo. St. Margarethaconvent

Bij Park Matilo horen ook de historische tuinen (Romeinse tuin en Kloostertuin). Een rondleiding langs de tuinen behoort ook tot de mogelijkheden. Bij de Kloostertuin staat een bankje op de plek waar vroeger het Margarethaconvent stond. Weet u al wat er gebeurt als u op het bankje gaat zitten? Een voorwaarde is wel dat de zon schijnt; zonder zon gebeurt er niks.

Met het prachtige weer lag er vanmiddag veel informatie over de Limes op de tafels buiten. Binnen is er sinds kort een vitrine met voorwerpen waarover de gastheren en gastdames u graag het nodige vertellen.

Info materiaal over Matilo en over de Limes

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *