Informatiebijeenkomsten (vrijwilligerswerk) Romeinse Limes

Woon jij in de regio Leiden / Alphen aan den Rijn / Zwammerdam? Dan woon je aan de Romeinse Limes, de voormalige grens van het Romeinse Rijk die in 2021 is aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. Kom kennismaken met de Romeinse geschiedenis van Park Matilo in Leiden en fort Nigrvm Pvllvm en de Zwammerdamschepen in Zwammerdam. We bieden je twee boeiende informatieve bijeenkomsten, die aanvullend aan elkaar zijn maar die ook apart bezocht kunnen worden. Misschien ontdek je daarna dat je meer wil weten over de Limes, of dat vrijwilligerswerk op één of meer locaties langs de Romeinse Limes iets voor jou is.
We zien je graag op woensdagmiddag 30 maart in Leiden om 16.00 uur en/of  dinsdagavond 12 april in Zwammerdam om 19.00 uur (zie hierna).

Vrijblijvend kennis maken met het erfgoed in je achtertuin 
tijdens de bijeenkomsten hoor je meer over de Romeinse geschiedenis van Leiden en/of Zwammerdam, het aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk en krijg je een rondleiding over de bijzondere locatie(s). De bijeenkomsten zijn bedoeld als – echt vrijblijvende – kennismaking. Om te laten zien welke rijkdom er in onze achtertuin ligt maar ook hoe plezierig het is hierbij betrokken te zijn. Dus als je gewoon deze hotspots langs de Limes wilt bezoeken ben je van harte welkom.  Ben je na afloop enthousiast om op een of andere een bijdrage te leveren, dan kun je dat melden. Wil je alleen op de hoogte blijven van onze activiteiten, is het meer iets voor later of sluit het niet aan op jouw wensen of interesses, dan is dat ook prima. 

Wie zijn de organisatoren?

– Stichting Mooi Matilo (Leiden): vrijwilligers van het Romeinse park Matilo in Leiden

– Genootschap NIGRVM PVLLVM: vrijwilligers van Limesbezoekerscentrum Nigrvm Pvllvm op landgoed Hooge Burch (Ipse de Bruggen) in Zwammerdam.

– Gidsen van Team Restauratie van de Zwammerdamschepen in Museumpark Archeon (georganiseerd in de Vereniging van Vrienden van Archeon.

Erfgoedhuis Zuid-Holland 

Bovenstaande organisaties vinden het leuk en inspirerend om samen te werken om de Romeins Limes te presenteren aan een breed publiek. 

Informatiebijeenkomsten 30 maart (Leiden) en 12 april (Zwammerdam)
Wij nodigen je uit voor twee informatiebijeenkomsten om potentiële nieuwe vrijwilligers vrijblijvend kennis te laten met deze bijzondere locaties langs de Romeinse Limes. Beide bijeenkomsten zijn aanvullend maar je ben ook welkom op een van de evenementen. 

Vrijwilliger op werelderfgoed: voor elk wat wils 
Het aanbod aan vrijwilligerswerk langs de Limes is divers. We zoeken rondleiders maar ook mensen die willen helpen bij evenementen zoals de Romeinenweek en schoolbezoeken, mensen met verstand van communicatie die de website(s) willen bijhouden, bestuursleden, noem maar op. Maar misschien wil je fietsers gidsen of wandelroutes onderhouden. Ben je voor langere tijd inzetbaar of juist niet? Woon je in de buurt en vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en kennis op te doen over de Romeinse geschiedenis? Of studeer je nog en wil je graag werkervaring opdoen in de erfgoedsector? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. 

Praktische informatie

 1. Informatiebijeenkomst Park Matilo (Leiden)
  Woensdagmiddag 30 maart
  Start: 16.00 uur (tot 18.00 uur)
  Huis van de Buurt Matilo, Zaanstraat 126, Leiden

(lees verder op volgende pagina)

Aanmelden en/of contact

Voor de bijeenkomst op 30 maart in Leiden kun je je aanmelden met een mail aan contact@parkmatilo.nl en voor de bijeenkomst op 12 april in Zwammerdam kun je aanmelden bij Leen.van.zwieten@ipsedebruggen.nl; Wil je beide bijeenkomsten bijwonen? Meld je dan voor beide bijeenkomsten apart aan. 

Komen deze data niet goed uit, maar wil je graag meer weten over de mogelijkheden of heb je zelf ideeën? We spreken je graag

Of kijk voor meer informatie op:

Je kan misschien ook genieten van:

1 reactie

 1. Geacht Tom Hazenberg

  Ik wil mij wel als vrijwilliger bij springen voor activiteit in het Matilo park

  Met vriendelijk groet

  Vanessa van der Linde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *