In afwachting van de bouw van het bezoekerscentrum in Park Matilo zijn we achter de schermen hard aan het werk aan MuMA: Museum Matilo. Voorlopig wordt het een online museum, waar iedereen thuis van kan genieten. Als het bezoekerscentrum er straks staat, komt er ook een echte tentoonstelling, waar het digitale MuMA ook een rol in speelt.

Al bijna 100 jaar hebben archeologen in Roomburg bijzondere vondsten gedaan: de meeste Romeinse inscripties die in ons land op één plek bij elkaar zijn gevonden, een zeldzaam messing ruitermasker, een hand van een groot bronzen standbeeld van de keizer en nog veel meer. Deze topvondsten liggen in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, maar dankzij moderne technieken, zoals 3D-fotografie, kunnen zij ook in het MuMA verschijnen. Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) heeft zijn medewerking toegezegd voor dit project, waarvoor onze hele grote dank!

Zo maken Stichting Mooi Matilo, het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) en ook Erfgoed Leiden e.o een passend begin aan een samenwerking om de “Romeinen in Leiden” te presenteren: de spectaculaire vondsten op het Rapenburg en het aanstaande UNESCO Werelderfgoed zelf in Park Matilo. Een aantrekkelijk aanbod voor elke limes-fan!

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *