Een speciale Limes Kennisdag voor Erfgoedvrijwilligers
Ruim veertig Erfgoedvrijwilligers trotseerden recent onweer en regen om aan de Limes Kennisdag Zuid-Holland te kunnen deelnemen.  De Limes is de Noordgrens van het voormalige Romeinse Rijk. Deze Kennisdag stond in het teken van netwerken, kennisvermeerdering en actief aan de slag te gaan.
De dag werd georganiseerd door Romeinse Limes Nederland en het Erfgoedhuis Zuid-Holland i.s.m. de Provincie Zuid-Holland.

Tom Hazenberg van Stichting Mooi Matilo sprak over de Neder-Germaanse Limes in Zuid-Holland. Marjolein Woltering vertelde over het UNESCO Werelderfgoed. En Catherine Visser gaf uitleg over het Interpretatiekader van het Kwaliteitsteam Nederlandse Limes Samenwerking.

En ‘last-but-not-least’ presenteerde Marieke van Winkelhoff, van Erfgoed Zuid-Holland, de wintereditie van de Evenementenkalender met allerlei activiteiten op locaties langs de Limes in Zuid-Holland.

Gastheer van de FABRICA in Park Matilo was er ook bij
De bijeenkomst werd druk bezocht door Limes-vrijwilligers van bijna alle locaties langs de Limes in Zuid-Holland. Er waren vrijwilligers van de Hortus Populus en Centrum in Bodegraven, Nigrvm Pvllvm in Zwammerdam, het Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn, het Historisch Museum in Hazerswoude en het Museum Swaensteyn in Voorburg. En Han, gastheer en gids in de FABRICA in Park Matilo, was er ook bij.

Actief aan de slag
De erfgoedvrijwilligers waren ook actief bezig op deze dag. Onder leiding van twee workshopleiders, Willeke en Carolien Guelen, hebben zij een (Romeins) verhaal voor de eigen Limeslocatie opgebouwd. Een intensieve en inspirerende dag!

Erfgoedvrijwilliger.nl
Deze Kennisdag maakte deel uit van een drietal bijeenkomsten over de Neder-Germaanse Limes, georganiseerd door de drie betrokken Erfgoedhuizen.  Want ook in de provincies Utrecht en Gelderland hebben in de loop van oktober dergelijke bijeenkomsten plaatsgevonden. Het past binnen de doelstellingen zoals deze zijn verwoord op Erfgoedvrijwilliger.nl: 
1. Het vergroten van participatie en verbondenheid op het gebied van erfgoed;
2. Het ondersteunen, verrijken, en versterken van het erfgoedveld;
3. Het verbinden en professionaliseren van erfgoedvrijwilligers.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *