Op zaterdagmiddag heeft Alexander ons, het Mooi-Matiloteam, op zijn riante adres aan het Rapenburg gastvrij en genereus ontvangen voor een informele afsluiting van het seizoen.

Nadat de twee teckels ons eendrachtig een persoonlijk welkom hadden bereid, was er een allerprettigst binnenkomertje met koffie en appeltaart en een rondje kennismaking tussen de vrijwilligers van de FABRICA, de vrijwilligers van de historische tuinen, de samenwerkingspartners en de bestuursleden.

Wij – dat zijn in de volgorde van de spontane tafelschikking Dorien, Frank, Mirjam, Ernestine, Bert, Tilly, Han, Dorothee, Vanessa, Eric, Nelly, Tom, Alexander, aangevuld met gelegenheidslegionair Jip, jammer genoeg niet in Romeins kostuum. 

Alexander vertelde over zijn monumentale behuizing. Tom keek terug op het aflopende seizoen en zette de plannen uiteen voor het winterseizoen, hier en daar toegelicht door Dorothee.

Als bonus nam Tom ons mee naar de overkant, het Rijksmuseum voor oudheden (RMO), om ons te wijzen op archeologische vondsten die verband houden met Matilo. Tom en Frank staken elkaar de loef af met al hun kennis, tot groot vermaak van de rest van ons.  

Terug op de basis onthaalde de gastheer ons op een borrel en een hapje, zodanig dat de sluitingstijd ruimschoots werd overschreden. 

Deze gelegenheid mag als zinvol worden beschouwd mede omdat het de secties historische tuinen en legerkamp voor het eerst bijeenbracht. 

Alexander en Tom: chapeau!

Verslag: Bert ter Woerds

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *