Donderdagmiddag 8 juli is de Canon van Nederland geopend in Museumpark Archeon en is De Romeinse Limes van Museumpark Archeon officieel aangesloten bij het netwerk van de Canon van Nederland.

Het programma werd geopend door Jack Veldman, directeur Museumpark Archeon. Aansluitend gaf Tom Hazenberg, archeoloog en curator Zwammerdamschepen, een presentatie over de Limes, de Zwammerdamschepen en de restauratie hiervan die plaatsvindt in de restauratiewerf. Daarna volgde een optreden van zangeres Judith Nijland en haar jazz liederen in Latijn.

Tot slot vond de officiële aansluitingshandeling bij het Canon van Nederland netwerk plaats door wethouder Kees van Velzen en Teus Eenkhoorn van het Nederlands Openluchtmuseum, initiatiefnemer van het netwerk.

De Canon van Nederland in Museumpark Archeon
De Canon van Nederland neemt je in vijftig vensters mee langs de belangrijkste gebeurtenissen, personen en voorwerpen die samen het verhaal van Nederland vertellen. Van Karel de Grote tot Marga Klompé, van de hunebedden tot Europa en van Trijntje tot de Leeuwinnen.

In Museumpark Archeon zijn nu drie canonvensters officieel erkend:
Hunebedden bij het erf van de trechterbekercultuur
De Romeinse Limes bij het grensdorp Trajectum ad Rhenum
Karel de Grote bij Dorestad

Lees meer over de Canon van Nederland in Museumpark Archeon op https://www.archeon.nl/nl/canon-van-nederland.html

Op de hoofdfoto v.l.n.r.: Jack Veldman, directeur Museumpark Archeon.  Kees van Velzen, wethouder Alphen aan den Rijn. Teus Eenkhoorn, directeur Nederlands Openluchtmuseum en initiatiefnemer van het netwerk. Erik van Zuylen, wethouder Alphen aan den Rijn.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *