In onze historische tuin staan een aantal mooie fruitbomen.  Ze geven heerlijke appels, kween en pruimen maar om dat te blijven doen moeten ze wel gesnoeid worden. Maandag 28 juni jl. volgden de vrijwilligers van de Historische Tuinen Matilo daarom een workshop Fruitbomen snoeien.

Jantien de Loor van VELT (Vereniging Ecologisch leven en Tuinieren) leerde ons op inspirerende en deskundige wijze hoe we onze fruitbomen volgens de regelen der kunst moeten snoeien. Zomersnoei vs. wintersnoei, hoe weet je hoe oud een tak is, waar moet je knippen en hoeveel, we zijn weer stukken wijzer geworden. En onze appelbomen, pruimenboom en kwee haalden opgelucht adem toen ze van hun overtollige takken waren ontdaan.

Fonds voor Cultuurparticipatie

We konden de workshop volgen dankzij de regeling ‘deskundigheidsbevordering erfgoedvrijwilligers’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Cultuurparticipatie is ‘het actief meedoen aan kunst en cultuur. Door je te uiten, maak je jezelf zichtbaar of hoorbaar voor anderen”. We zijn erg blij met het resultaat van onze workshop. U hopelijk ook!

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *