Tijdens een feestelijke bijeenkomst ter ere van de Neder-Germaanse Limes reikte minister van OCenW Ingrid van Engelshoven samen met directeur UNESCO Nederland Marielies Schelhaas op 8 oktober aan 12 gemeenten een Werelderfgoedcertificaat uit. Ook de gedeputeerden van de drie Limesprovincies – Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland – ontvingen een certificaat. De bijeenkomst vond plaats bij Museum Het Valkhof in Nijmegen, gelegen op een van de locaties van de Neder-Germaanse Limes.  

Foto: Rob-Kleering-van-Beerenbergh

Professionals en vrijwilligers die zich jarenlang voor de UNESCO-Werelderfgoedstatus hebben ingezet, kwamen deze dag samen om de kersverse UNESCO-status van de Limes in Nederland te vieren. Tijdens de dag belichtten sprekers onder andere het belang van het werelderfgoed, de kansen en mogelijkheden voor het toerisme en de uit te bouwen agenda voor verder en verdiepend wetenschappelijk onderzoek naar de Neder-Germaanse Limes.

Er was ook aandacht voor ondernemers langs de Limes, die gerichte producten willen ontwikkelen. Het rapport Ondernemen in de Limes, samengesteld door Liniebreed Ondernemen en op deze dag gepresenteerd, biedt dankzij gerichte interviews met ondernemers goed zicht op de kansen die zij hebben.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *